Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bardzo często uważa się, że wegetarianom i weganom grozi niedobór białka. Nic bardziej mylnego! Szereg produktów roślinnych, w tym soja, to białka pełnowartościowe zawierające komplet aminokwasów, które musimy dostarczyć organizmowi z zewnątrz. Ponadto przyswajalność białka sojowego wynosi aż 91%, identyczny poziom biodostępności posiada białko z kurzego mięsa. Dlatego steki wegetariańskie to bardzo dobry wybór, jeśli chcemy zbudować mięśnie i poprawić sylwetkę. W odróżnieniu od produktów zwierzęcych, proteiny sojowe nie zawierają w składzie tłuszczów nasyconych, które są żywieniowym czynnikiem ryzyka chorób sercowo- naczyniowych. Zdrowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w białku sojowym chronią naczynia krwionośne przed miażdżycą. Steki wegetariańskie są świetną alternatywą dla mięs w sezonie grillowym. Otoczony aromatycznymi przyprawami nadaje się do spożycia od razu po wyjęciu ze słoiczka.