Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wywodzi się z kuchni japońskiej. Ma strukturę i konsystencję zbliżoną do mięsa, dlatego z powodzeniem zastępuje je w daniach takich jak: pieczeń, kotlety, gyros, kebab, pulpety. Otrzymuje się go z glutenu pszennego poprzez wypłukanie skrobi z mąki pszennej. Składa się prawie wyłącznie z białka, głównie glutenu. Stanowi wysokobiałkowy substytut mięsa, jest chętnie wykorzystywany w kuchniach dalekowschodnich i wegetariańskich.
Produkt posiada certyfikat BIO (spełnia normy unijne dotyczące żywności ekologicznej).
białko pszeniczne* (gluten), woda, shoyu* (ziarno soi*, woda, pszenica* (gluten), sól), przyprawy*, sól
*z upraw ekologicznych
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 603 | 1206 |
Wartość energetyczna (kcal) | 144 | 288 |
Węglowodany (g) | 7.7 | 15.4 |
w tym cukry (g) | 0.6 | 1.2 |
Tłuszcz (g) | 0.7 | 1.4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.1 | 0.2 |
Sól (g) | 0.3 | 0.6 |
Białko (g) | 27.7 | 55.4 |
Przechowywać w temperaturze 2-7°C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Sposób podania: smażyć po 5 minut z każdej strony na niewielkiej ilości oleju. Z powodzeniem zastępuje mięso w daniach takich jak: pieczeń, kotlety, gyros, kebab, pulpety.