Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kuchnia wietnamska, jedna z najpopularniejszych kuchni azjatyckich, nie obyłaby się bez dodatku czarnego pieprzu. To właśnie Wietnam słynie z uprawy tej charakterystycznej, pikantnej przyprawy. Z jej dodatkiem każde przygotowywane przez nas danie nabierze wyrazistości i niepowtarzalnego smaku.
gwarancja pochodzenia - Wietnam
100 % pieprz czarny mielony z Wietnamu
Może zawierać gluten (zboża), mleko, jaja, seler i gorczycę.
Seler | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten | Może zawierać |
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Gorczyca | Może zawierać |
Wymiar liczbowy 16
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
polski
GTIN 08714100894453
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Duszona wołowina po wietnamsku - Bò Kho Składniki: - 1 kg wołowiny, - 300 g marchewki, - 200 g ziemniaków - puszka pomidorów pelati, - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka Kurkumy Knorr, - 1 łyżeczka soli, - 1 łyżeczka cukru brązowego, - 1 łyżeczka Pieprzu Czarnego Mielonego z Wietnamu Knorr - 5 szt. trawy cytrynowej, - 2 łyżki sosu rybnego, - 3 gwiazdki anyżu - 4 ząbki czosnku, - 4 szalotki, - 50 g świeżego imbiru - pęczek: natki kolendry i tajskiej bazylii fioletowej Sposób przygotowania: 1. Szalotkę, imbir i czosnek wraz z sosem rybnym rozdrobnij na miazgę blenderem. Trawę cytrynową rozbij tłuczkiem, przekrój na pół. 2. Wymieszaj Pieprz Knorr, sól, cukier, kurkumę i zmiksowane przyprawy. Powstałą pastą natrzyj pokrojone w kostkę mięso, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. 3. Po tym czasie mięso obsmaż na patelni, przełóż do garnka razem z marynatą, podlej 2 szkl. wody, dodaj trawę cytrynową, anyż. Duś ok. 40 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i plastry marchwi, gotuj 20 min. Dodaj pomidory z puszki. Gotuj, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, ok. 20 min. Podawaj z ryżem, oprószone posiekaną kolendrą i bazylią.
Knorr
Marka | Knorr |
Green Dot
Kuchnia wietnamska, jedna z najpopularniejszych kuchni azjatyckich, nie obyłaby się bez dodatku czarnego pieprzu. To właśnie Wietnam słynie z uprawy tej charakterystycznej, pikantnej przyprawy. Z jej dodatkiem każde przygotowane przez nas danie nabierze wyrazistości i niepowtarzalnego smaku.
Więcej inspiracji znajdziesz na: www.przepisy.pl
Nazwa funkcjonalna Pieprz czarny z Wietnamu
Wariant mielony
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Odwiedź: www.przepisy.pl Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Odwiedź: www.przepisy.pl Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Infolinia: 801 109 387
www.przepisy.pl