Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Papiery ryżowy to jeden z podstawowych składników
kuchni azjatyckiej. Jest przygotowywany z mąki
ryżowej i wody co sprawia, że jest odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej.
Ma formę okrągłego, cienkiego i delikatnego arkusza. Po namoczeniu staje się przezroczysty,
a dodatkowo giętki i lekko kleisty, dzięki czemu idealnie dopasujesz go do
przygotowywanych potraw takich jak spring rollsy, sajgonki lub pierożki.
Papier ryżowy może być faszerowany warzywami,
mięsem, tofu, makaronem oraz wszystkimi kulinarnymi składnikami, które
zapragniesz w niego zawinąć. Świetną propozycją jest połączenie makaronu
Vermicelli, słupków z marchwi, papryki oraz tofu, awokado i kolendry.
naturalnie bezglutenowy
mąka ryżowa 60 %
mąka z tapioki
sól
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Wietnam |
Typ | Torebka |
Waga brutto 110
g
Przygotowanie Zwilż wodą papier ryżowy i na środku ułóż wybrane składniki. Złóż brzegi papieru ryżowego do środka zakrywając nadzienie. Zwiń zaczynając od dołu. Tak zawinięty spring rolls jest gotowy do spożycia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 6 miesięcy.
6
Spring rolls z krewetkami Składniki - Opakowanie okrągłego papieru ryżowego - 2 łyżki sosu sojowego jasnego - 100 g makaronu ryżowego - 36 krewetek tygrysich - 3 filiżanki listków świeżej mięty, bazylii i kolendry - sos chili słodki Przygotowanie 1. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. 2. Krewetki gotuj przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie z sosem sojowym. 3. Na desce połóż arkusz papieru, zwilż wodą i chwilę odczekaj. 4. Na środek dolnej połowy nałóż krewetki, makaron i zioła. Zagnij boczne brzegi papieru i zwiń w rulon. Podawaj spring rolls ze słodkim sosem chilli.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Przygotuj nadzienie z warzyw, mięsa lub owoców morza, aby stworzyć pyszne i oryginalne danie. To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Jest bardzo łatwe w użyciu: wystarczy lekko zwilżyć arkusz wodą, napełnić farszem i już mamy pyszne danie gotowe do spożycia. Po usmażeniu w woku, na głębokim tłuszczu sajgonki stają się złociste i chrupiące. Odpowiedni dla wegan.
Więcej przepisów na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na: www.houseofasia.pl
Wyprodukowano w Wietnamie.
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
www.houseofasia.pl