Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

PUTKA Bułka ciabatka 60 g

Codziennadostawa
Bułka ciabatka-Putka. To tradycyjny włoski wypiek, naturalnie fermentowany.
FriscoNowy, zapakowany
0,65
za 1 szt. / 60 g
10,83 / kg
EAN: 5902056000537
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Lekka bułka z włoskim rodowodem produkowana metodą naturalnej fermentacji ciasta.


Ciabatta, to tradycyjny włoski wypiek, który PUTKA przygotowuje za pomocą metody naturalnej fermentacji ciasta. Do jej produkcji wykorzystywana jest doskonałej jakości mąka pszenna. Dzięki zachowaniu tradycyjnych receptur i sposobów wypiekania, bułka jest finezyjnie chrupiąca na wierzchu i niezwykle delikatna w środku. Lekka a zarazem bardzo aromatyczna doskonale sprawdzi się w Twojej kuchni. Będzie doskonałym wyborem zarówno na śniadanie, drugie śniadanie, jak i podwieczorek, czy kolację. A ponieważ doskonale komponuje się niemal ze wszystkim, możesz stworzyć różne kompozycje smakowe.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka PSZENNA, naturalny zakwas PSZENNY (mąka PSZENNA, woda, drożdże), woda, drożdże, sól, cukier

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

OkreślenieW 100gW jednostce
Wartość odżywcza (kJ)1119,0671,4
Wartość odżywcza (kcal)266,0159,6
Tłuszcz1,30,78
w tym kwasy tłuszczowe 0,30,18
Węglowodany54,032,4
w tym cukry0,50,3
Białko8,34,98
Sól1,40,84
Błonnik1,91,14
Informacja dla diabetykówInformacja dla diabetykówInformacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW)5,43,24
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 0,40,24