Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser Grana Padano Castelli to prawdziwy, włoski ser z niepasteryzowanego mleka krowiego. Ser jest bardzo twardy z naturalną, również twardą, ciemno żółtą skórką. Miąższ jest kruchy i ziarnisty. Ser Grana Padano dojrzewa 36 miesięcy, nabierając intensywnego, lekko owocowego smaku z nutą ananasa.
Ser Grana Padano to doskonała propozycja dla każdego fana kuchni włoskiej. Przeważnie spożywa się go po starciu na tarce. Świetnie nada się jako dodatek do domowej pizzy, zapiekanek, spaghetti czy lasagne.
Ser Grana Padano to ser:
surowe MLEKO, sól, podpuszczka,, substancja konserwująca: lizozym z białka JAJA, kultury bakterii
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1640 | 1968 |
Wartość energetyczna (kcal) | 392 | 470.4 |
Tłuszcz (g) | 29 | 36.25 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 18 | 22.5 |
Węglowodany (g) | 0 | 0 |
w tym cukry (g) | 0 | 0 |
Białko (g) | 33 | 41.25 |
Sól (g) | 1.5 | 1.875 |
Przechowywać w temp. od 0 °C do +8 °C.