Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
SANTE poleca kaszę gryczaną białą. Kasza gryczana znana jest nam przede wszystkim ze zrazów zawijanych z sosem grzybowym. Niewielu z nas wie, że ten rodzaj kaszy powinien gościć nie tylko od święta na naszym stole. Kasza gryczana może być wykorzystywana w wielu daniach i przekąskach. Wytrawne muffiny z jej dodatkiem będą świetną przekąską zamiast podjadania słodyczy. Zawiera mnóstwo błonnika, który reguluje prawidłową pracę układu trawiennego, ponadto jest źródłem cennych witamin takich jak PP, P i z grupy B. Jest bogata również w wapń, fosfor, magnez, które podnoszą odporność, a także żelazo, nikiel, kobalt, miedź, cynk, bor oraz jod. Dodaj kaszę gryczaną białą na stałe do swojego jadłospisu!
Może zawierać gluten.
Jest naturalnym źródłem: błonnika, białka i potasu.
Cechuje ją wysoka zawartość tiaminy i witaminy B6 oraz fosforu, magnezu, cynku, miedzi i manganu.
Wymiar liczbowy 350
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 356
g
Średnia miara (e)
Do garnka wlej wodę (2 szklanki wody na szklankę kaszy), dodaj liść laurowy lub majeranek i zagotuj. Kaszę opłucz, wsyp do garnka, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie wodę (około 15 minut). Garnek z pokrywką zdejmij z ognia i owiń w koc lub wstaw do lekko nagrzanego piekarnika. Pozostaw w cieple przez około 20 minut. Następnie dodaj sól do smaku i tak przygotowaną kaszę nakładaj na talerze.
Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza gryczana biała ze szpinakiem i orzechami Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej białej Sante, 400 g świeżych liści szpinaku, 2 cebule, 4-6 orzechów włoskich, 3-4 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy, 2 szklanki bulionu warzywnego, 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 1 łyżka octu jabłkowego, sól himalajska Sante, pieprz. Przygotowanie: Kaszę opłucz, przełóż do garnka i zalej szklanką bulionu warzywnego, dodaj sok z cytryny i ocet jabłkowy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Wlej drugą szklankę bulionu i gotuj dalej do czasu, aż kasza zmięknie. Cebulę i czosnek obierz, umyj i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek i zeszklij. Szpinak dokładnie umyj, lekko osusz, następnie dodaj do cebuli i duś do momentu, aż zmiękną. Połącz z kaszą i dopraw do smaku solą Sante i pieprzem. Wyłóż na talerz i posyp orzechami włoskimi. Podawaj z kefirem lub zsiadłym mlekiem.
Sante
Marka | Sante |
Kasza gryczana biała Jest naturalnym źródłem: błonnika, białka i potasu. Cechuje ją wysoka zawartość tiaminy i witaminy B6 oraz fosforu, magnezu, cynku, miedzi i manganu. Mangan i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Cynk, magnez, mangan i fosfor pomagają w utrzymaniu zdrowych kości. Cynk i miedź pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Już 50 gram (około 1/7 opakowania) Kaszy gryczanej białej Sante, spożywane regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia, pomaga osiągnąć powyższy efekt zdrowotny.
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa, Polska
Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa, Polska
Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa, Polska Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta: serwis@sante.pl
serwis@sante.pl