Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Monini Rice&More unikalna kompozycja ryżu i kasz o delikatnie orzechowym smaku i chrupiącej konsystencji. W opakowaniu znajdziemy:
ryż długoziarnisty, białka quinoa, czarna quinoa, czerwona quinoa
10 min gotowe
ryż długoziarnisty 70%
quinoa (biała, czarna, czerwona) (ziarna z komosy ryżowej) 30%
Może zawierać gluten. p >
Produkt odpowiedni dla wegan
Wymiar liczbowy:350
Jednostka (specyficzna):Gramów
Typ:Zgrzewane
Waga brutto:357
g
Średnia miara (e)
Liczba czynności użycia(Porcje)
5
5 porcji
polski
Odgrzać w kuchence mikrofalowej(Od temperatury otoczenia)
Kuchenka mikrofalowa (1 porcja)
1. Do naczynia przeznaczonego do kuchenek mikrofalowych wlej 250 ml wody i dodaj 70 g produktu.
2. Przykryj i podgrzewaj w wysokiej temperaturze przez 6 minut. Odstaw na 5 minut pod przykryciem.
3. Jeśli danie ma być bardziej miękkie, podgrzewaj nieco dłużej. Odcedź i przemieszaj.
Gotować we wrzątku(Od temperatury otoczenia)
Gotowanie:
1. Doprowadź 1 l wody do wrzenia i posól.
2. Dodaj 70 g mieszanki na porcję i gotuj 10-12 minut.
3. Jeśli danie ma być bardziej miękkie gotuj nieco dłużej. Odcedź, przemieszaj.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła i silnych zapachów. Po otwarciu ponownie szczelnie zamknąć samoprzylepnym paskiem. p >
Pakowany w atmosferze ochronnej. p >
Faszerowna papryka z Quinoa Trzy Kolory i fetą to doskonałe danie na każdą porę roku Składniki na 5 porcji (5 papryk) - ½ opakowania Quinoa Trzy Kolory - 5 dużych czerwonych papryk - 1 cukinia pokrojona w kostkę - 1 mały bakłażan pokrojony w kostkę - 400 g krojonych pomidorów w puszce - ok. 100 g fety - oliwa z oliwek Extra Vergine Classico Monini - zmiażdżony ząbek czosnku - sól, pieprz - świeże zioła wg uznania (bazylia, kolendra, mięta) Sposób przygotowania: Gotuj Quinoa Trzy Kolory w osolonej wodzie przez ok. 5 minut Dobrze odcedź i wstrząśnij. Na patelni lekko przesmaż na oliwie cukinię i bakłażana. Do miski wrzuć pomidory (z sokiem z puszki), dodaj cukinię i bakłażana, czosnek i zioła. Dopraw lekko solą i pieprzem. Całość wymieszaj, wsyp Quinoa Trzy Kolory, dodaj pokruszoną fetę, polej oliwą i ponownie lekko wymieszaj. Nastaw piekarnik na 180°C. Wlej do brytfanki tyle wody, aby pokryć dno. Umyj papryki i odetnij górne części z ogonkiem ok. 1-2 cm od nasady. Oczyść papryki z nasion i membran, a następnie wypełnij je przygotowanym wcześniej farszem. Ułóż w brytfance tak, by się lekko stykały i nie przewróciły podczas pieczenia. Przykryj papryki odciętymi częściami, a całą brytfankę folią. Piecz 40 minut, aż papryki się zrumienią. Posyp serem feta, przybierz świeżymi ziołami i serwuj na gorąco. p >
Monini
Marka:Monini
Podmarka:Rice & More
Quinoa Trzy Kolory
Quinoa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej od czasów Indian. Nazywana jest "matką wszystkich ziaren" ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze, niską zawartość tłuszczu i swoje szerokie zastosowanie. Quinoa Trzy Kolory ma lekki, orzechowy smak i chrupiącą konsystencję. Może być wykorzystywana do sałatek, dań risotto-kaszotto, w farszu do warzyw oraz jako dodatek do mięs i ryb. p >
Rice & More
Gama Rice & More to wyjątkowa kompozycja specjalnie wyselekcjonowanych ziaren ryżu i kasz. Monini stworzyło ją z myślą o miłośnikach autentycznych smaków, którzy cenią zdrowy styl życia w harmonii z naturą. Z Rice & More łatwo i szybko przygotujesz różnorodne i pożywne dania, które zaspokoją podniebienia całej rodziny. p >
Produkowane w zakładzie, który wykorzystuje energię wiatrową p >
Monini Polska Sp. z o.o.
ul. Murawa 12-18
61-655 Poznań p >
Monini Polska Sp. z o.o.
ul. Murawa 12-18
61-655 Poznań
www.monini.pl
Dołącz do nas na
FB/monini.polska p >
Monini Polska Sp. z o.o.
ul. Murawa 12-18
61-655 Poznań p >
www.monini.pl
facebook.com/monini.polska