Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
ryż brązowy długoziarnisty, kasza gryczana, bulgur z pszenicy, kasza jaglana
bogate w błonnik
10 min gotowe
ryż brązowy długoziarnisty 30%
kasza gryczana 25%
bulgur (kasza z pszenicy) 20%
kasza jaglana 20%
płatki owsiane 5%
bogate w błonnik
Produkt odpowiedni dla wegan
Wymiar liczbowy:350
Jednostka (specyficzna):Gramów
Typ:Zgrzewane
Waga brutto:359
g
Średnia miara (e)
Liczba czynności użycia(Porcje)
5
5 porcji
polski
Odgrzać w kuchence mikrofalowej(Od temperatury otoczenia)
Kuchenka mikrofalowa (1 porcja)
1. Do naczynia przeznaczonego do kuchenek mikrofalowych wlej 250 ml wody i dodaj 70 g produktu.
2. Przykryj i podgrzewaj w wysokiej temperaturze przez 6 minut. Odstaw na 5 minut pod przykryciem.
3. Jeśli danie ma być bardziej miękkie, podgrzewaj nieco dłużej. Odcedź i przemieszaj.
Gotować we wrzątku(Od temperatury otoczenia)
Gotowanie:
1. Doprowadź 1 l wody do wrzenia i posól.
2. Dodaj 70 g mieszanki na porcję i gotuj 10-12 minut.
3. Jeśli danie ma być bardziej miękkie gotuj nieco dłużej. Odcedź, przemieszaj.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła i silnych zapachów. Po otwarciu ponownie szczelnie zamknąć samoprzylepnym paskiem. p >
Pakowany w atmosferze ochronnej. p >
Risotto-Kaszotto z Ziarnami Starożytnymi i grzybami to doskonałe danie na każdą porę roku Składniki na 5 porcji: - 1 opakowanie Ziarna Starożytne - 200 g świeżych grzybów (podgrzybki albo prawdziwki) - 2 łyżki masła - oliwa z oliwek Extra Vergine Classico Monini - 1 szalotka - ząbek czosnku - 80 ml wytrawnego białego wina - ok. 1 litr bulionu albo wywaru z jarzyn - sól, pieprz - garść krojonych, prażonych orzechów pecan - liście młodego szpinaku - parmezan Sposób przygotowania: Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki. Obierz szalotkę i czosnek drobniutko posiekaj. Przesmaż grzyby na oliwie z połową szalotki i czosnkiem, aż się zrumienią. Dopraw solą i pieprzem i odłóż. Na patelnię dodaj ponownie oliwę oraz masło i zeszklij pozostałą szalotkę. Dodaj Ziarna Starożytne i przesmaż aż będą szkliste, cały czas mieszając. Wówczas dolej wino i mieszaj aż całe się wchłonie. Dodaj część przesmażonych grzybów, dolej chochlę bulionu i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając. Kiedy płyn się wchłonie, dodaj ponownie bulion i gotuj tak długo, aż ryż i kasza będą al dente. Zdejmij z ognia, dodaj resztę grzybów, orzechy i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Na końcu posyp szpinakiem pokrojonym w cienkie paseczki i ewentualnie udekoruj płatkami parmezanu. p >
Monini
Marka:Monini
Podmarka:Rice & More
Ziarna Starożytne
Brązowy ryż, kasza jaglana i gryczana, bulgur z pszenicy oraz pełnoziarniste płatki owsiane połączone w mieszance Ziarna Starożytne zasługują na miano „superfood”! Szczególnie bogate w błonnik, są również źródłem białka zawierając jedynie niewielką ilość soli. Sprawdzą się na ciepło i na zimno jako dodatek do ryb, podstawa risotto-kaszotto czy też jako baza sycących sałatek. p >
Rice & More Gama Rice & More to wyjątkowa kompozycja specjalnie wyselekcjonowanych ziaren ryżu i kasz. Monini stworzyło ją z myślą o miłośnikach autentycznych smaków, którzy cenią zdrowy styl życia w harmonii z naturą. Z Rice & More łatwo i szybko przygotujesz różnorodne i pożywne dania, które zaspokoją podniebienia całej rodziny. p >
Monini Polska Sp. z o.o.
ul. Murawa 12-18
61-655 Poznań p >
Monini Polska Sp. z o.o.
ul. Murawa 12-18
61-655 Poznań
www.monini.pl
Dołącz do nas na
FB/monini.polska p >
Monini Polska Sp. z o.o.
ul. Murawa 12-18
61-655 Poznań p >
www.monini.pl
facebook.com/monini.polska