Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Polędwica z dzika należy do najbardziej wykwintnych mięs. Doskonale nadaje się na dania pieczone, smażone oraz duszone. Polędwica należy do mięs chudych, dlatego przed dalszą obróbką powinno się ją marynować, ewentualnie szpikować słoniną lub boczkiem, będzie ona wtedy bardziej krucha i soczysta. Do dziczyzny znakomicie pasuje rozmaryn, estragon, liść laurowy oraz jagody jałowca. Polędwicę dusimy w brytfannie lub pieczemy na ruszcie. Podajemy ją na półmisku z pieczonymi ziemniakami, kaszą oraz sosami, np: śliwkowym, grzybowym żurawinowym lub jałowcowym. Polędwica z dzika jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka oraz żelaza. Należy do mięs chudych, gdyż nie zawiera tłuszczu oraz cholesterolu. Nasza dziczyzna pochodzi z Polski - jest stale monitorowana przez Służby Weterynaryjne, jest w pełni bezpieczna a system HACCP wdrożony u naszego dostawcy zapewnia najwyższą jakość mięsa. Produkt mrożony.