Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Gotowa mieszanka do wypieku czekoladowych babeczek.
cukier
pasteryzowana masa JAJECZNA
olej palmowy
mąka PSZENNA
czekolada (6,3%) (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator (lecytyna SOJOWA))
stabilizatory (glicerol, guma ksantanowa)
kakao (4,7%)
skrobia PSZENNA
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
sól
Może zawierać mleko.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1648 | 8240 |
Wartość energetyczna (kcal) | 396 | 1980 |
Tłuszcz (g) | 21 | 105 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 8.6 | 43 |
Węglowodany (g) | 49 | 245 |
w tym cukry (g) | 34 | 170 |
Błonnik (g) | 2.4 | 12 |
Białko (g) | 5.5 | 27.5 |
Sól (g) | 0.78 | 3.9 |
Przechowywać w temperaturze od 2°C do 28°C.
Babeczki czekoladowe
1. Umieść zamknięte opakowanie babeczek w misce z ciepłą wodą na około 2 minuty. Po tym czasie nie otwierając opakowania, ugnieć je kilkukrotnie w celu równomiernego rozprowadzenia ciepła w środku i wymieszania ciasta.
2. Przygotuj 12 foremek. Utnij róg opakowania w zaznaczonym miejscu i wyciśnij ciasto do połowy ich wysokości.
3. Włóż do rozgrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz około 20-25 minut.
4. A jeśli chcesz udekorować swoje babeczki pysznym kremem, to mamy dla Ciebie rozwiązanie!
Wymieszaj: 1 opakowanie budyniu, torebkę cukru waniliowego, 1 łyżkę mąki pszennej, 2 żółtka oraz 500 ml mleka. Do tego dodaj rozpuszczoną tabliczkę gorzkiej lub mlecznej czekolady. Całość gotuj na średnim ogniu cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie utrzyj 150 g Kasi z 50 g cukru pudru i połącz z zimną masą budyniową. Ucieraj ok. 3 min, aż krem zrobi się puszysty i udekoruj swoje babeczki.
Więcej inspiracji szukaj na www.mojeciasto.pl lub polub Kasię na Facebooku: facebook.com/kasia.moje.ciasto
Nie wkładać opakowania do kuchenki mikrofalowej.