Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Do produkcji Gran Fruttato Zefferino Monini wybiera tylko nie do końca dojrzałe oliwki, dzięki temu oliwa ta jest bogata w antyutleniacze gwarantujące dłuższą trwałość produktu oraz nadają mu charakterystyczny smak.
Ocet balsamiczny Monini jest podstawą kuchni włoskiej. Wykorzystywany do sosów, marynat, sałatek oraz dań mięsnych. Ocet balsamiczny z Modeny jest produkowany z moszczu winogronowego poddanego procesowi fermentacji. Charakteryzuje go gęsta konsystencja umożliwiająca dokładne dozowanie, oraz karmelowy kolor, który pięknie komponuje się z innymi składnikami, niezależnie od dania, do którego zostanie dodany. Bardzo dobrze podkreśla naturalne smaki i aromaty.
GranFruttato Oliwa z oliwek Extra Vergine: oliwa z oliwek extra vergine
Ocet balsamiczny: ocet winny, zagęszczony moszcz z winogron, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy E 150d, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki E 220
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Oliwa doskonale się sprawdza jako dodatek do potraw. Smak gorzkawy przypominający migdały.