Ekologiczne pesto z cukini to tradycyjny włoski dodatek do makaronu.
Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek. Produkty ekologiczne, objęte certyfikatem IT BIO CPB 4966.
cukinia (65%), olej słonecznikowy, oliwa z oliwek extra virgin, parmezan, pietruszka, sok cytrynowy, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy, bazylia, sól, czosnek, cebula, pieprz, regulator kwasowości: kwas mlekowy
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
946.00 kJ
11.3%
Wartość energetyczna (kcal)
226.00 kcal
11.3%
Białko (g)
1.90 g
3.8%
Węglowodany (g)
5.40 g
2.1%
w tym cukry (g)
3.20 g
3.6%
Tłuszcz (g)
21.60 g
30.9%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.20 g
16.0%
Błonnik (g)
1.10 g
sód
0.20 g
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.