Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Kamis to zestaw najlepszych składników, które razem sprawiają, że mięso nabiera intensywnego smaku, niezależnie od sposobu dodania. Kurczaka można natrzeć przed pieczeniem, czy dodać w trakcie. To także świetny sposób na przygotowanie marynaty.
Przyprawa do kurczaka Kamis nadaje pikatności, ponieważ zawiera ostrą papryczkę chili. Oprócz tego w składzie znajdziemy czosnek, cebulę, imbir, a także pietruszkę. Jest dedykowana potrawom z kurczaka, jednak równie dobrze sprawdzą się do innych dań, a nawet sosów.
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Kamis - cechy:
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
sól
czosnek - 30%
majeranek - 7,5%
cebula
tymianek
kminek - 4%
imbir
oregano
kwas: kwas cytrynowy
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 25
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 33
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Skrzydełka w sosie cebulowym Składniki (dla 4 osób): 8 skrzydełek, 1 duża cebula, 2 kromki razowego chleba, 2 łyżki białego wytrawnego wina, olej, 2 łyżki Przyprawy do kurczaka po staropolsku Kamis. Przygotowanie: 1. Skrzydełka natrzyj przyprawą wymieszaną z 4 łyżkami oleju. 2. Ułóż w brytfance do pieczenia, wstaw do gorącego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewając sosem z pieczenia. 3. Skrzydełka przełóż na talerz. Wylej nadmiar tłuszczu z brytfanki. 4. Cebulę i pokruszony chleb podsmaż na złoto na 2 łyżkach oleju i przełóż do brytfanki, w której piekły się skrzydełka. 5. Do brytfanki wlej 1 szklankę wody i wino, gotuj na małym ogniu ok. 5 minut. Dokładnie zmiksuj. Skrzydełka podawaj z sosem.
Kamis
Marka | Kamis |
Najbardziej ceniony w kuchni staropolskiej był kapłon, czyli kastrowany młody kogut, dobrze podtuczony. Sarmaci rozpływali się nad jego delikatnym i smakowitym mięsem, które wystarczyło tylko polać rumianym masłem. Słyszałem, że wykwintności dodaje mu polanie w czasie pieczenia białym winem albo sokiem z cytryny. Smak ma wtedy wyborny.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl