Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Kamis to mieszanka przypraw i ziół o intensywnym smaku i aromacie; kompozycja złożona z ostrej papryki chilli, gorczycy i kolendry, a także tradycyjnych dla kuchni polskiej: kminku, jałowca i kopru. Potrawa zdecydowanie podnosi walory smakowe kapusty i nadaje potrawom wyrazistości.
Kamis to przyprawa dla amatorów pikantnych smaków. W bukiecie smakowo-zapachowym dominują ostre nuty. Przyprawę można stosować bez szkody dla zdrowia, gdyż nie zawiera w składzie glutaminianu monosodowego.
Potrawy, do których warto dodać przyprawę Kamis:
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
sól
gorczyca biała
cukier
kolendra
kminek - 7%
papryka słodka - 6,5%
czosnek granulowany - 6%
ziele angielskie
owoc jałowca
rozmaryn
suszony koncentrat grzybów leśnych (koncentrat grzybów leśnych, maltodekstryna, barwnik: karmel amoniakalny)
grzyby suszone (borowiki)
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 26
g
Średnia miara (e)
GTIN 02500193801029
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Bigos Składniki (dla 6 osób): 1,2 kg kiszonej kapusty, 300 g wołowiny, 300 g wieprzowiny, 200 g kiełbasy, 1 cebula, 3 łyżki powideł śliwkowych lub 10 śliwek suszonych, produkty Kamis: 1 łyżka Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty, 2 Liście laurowe, 5 ziaren Ziela angielskiego, 5 ziaren Pieprzu czarnego, Sól morska w młynku. Przygotowanie: 1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj) i dolej wody. Gotuj ok. 1,5 godziny. 2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do brytfanki, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele i pieprz. Delikatnie posól. 3. Piecz w piekarniku ok. 1,5 godziny. 4. Kiełbasę pokrój w kostkę i obsmaż na patelni. Dodaj do kapusty razem z pokrojonym w kostkę mięsem i cebulą. Wsyp 1 łyżkę przyprawy, dodaj powidła śliwkowe (lub śliwki suszone), dokładnie wymieszaj i całość gotuj ok. 1 godzinę. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.
Kamis
Marka | Kamis |
Podmarka Kuchnia polska
Podróżując, poznałem ważną zasadę: w gościnie zjada się to, co poda gospodarz. Nie grymasiłem więc na widok śniadania z bigosem litewskim w roli głównej. Był ze słodkiej kapusty, kwaśnych jabłek i co najmniej pięciu gatunków mięsa. Ponoć im więcej razy odgrzewany, tym lepszy, choć nie jest łatwo zachować taki bigos na kolejne posiłku, bo nawet o poranku szybko znika.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl