Oliwki Jolca pochodzą z prowincji Sewilla, z regionu Aljarafe - miejsca, gdzie oliwki smakują jak nigdzie indziej.
Oliwki Jolca występują w wielu różnych kompozycjach smakowych, z różnymi przyprawami i dodatkami, dzięki czemu mogą zaspokoić nawet koneserów o najdelikatniejszym podniebieniu.
Firma Jolca jest wierna starannej selekcji surowców i tradycyjnemu sposobowi przygotowywania produktów, który stanowi gwarancję jakości.
Oliwki rosną na wiecznie zielonych drzewach w basenie Morza Środziemnego.
Zawierają one około 40 - 60 % cennego tłuszczu. Dlatego też sa przede wszytskim przerabiane (wraz z pestką) na oliwę.
Tylko 10% zebranych oliwek przeznacza sie do bezpośredniego zjedzenia.
Są bogate w związki mineralne, przede wszystkim fosfor, potas, miedź, żelazo, a także witaminy z grupy B, prowitamine A oraz witaminę C i E.
Oliwki znakomicie zaostrzają apetyt, dlatego stosuje się je jako przystawki przed głównym posiłkiem.
JOLCA Oliwki czarne bez pestek