Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do sernika i mas sernikowych Kamis to sekret gospodyń domowych na przygotowanie pysznego i puszystego sernika. Przyprawa zawiera wanilię i skórkę pomarańczową, które przywracają wspomnienia dzieciństwa.
Przyprawa do sernika i mas sernikowychprzyda się nie tylko do sernika z rodzynkami. Wzbogaci też smak innych deserów na bazie twarogu. Można dodać ją do masy serowej przygotowanej do naleśników, pierogów, babeczek i innych ciast.
Przyprawa do sernika i mas sernikowych Kamis – co warto o niej wiedzieć?
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
cukier
wanilia (w tym ekstrahowana) - 2,2%
skórka cytrynowa
skórka pomarańczowa
kardamon
aromat
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 26
g
Średnia miara (e)
polski
Wymagana wysokość na półce145
Wymagana szerokość na półce110
Wymagana głębokość na półce5
Wysokość145
Szerokość110
Głębokość5
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Sernik (na tortownicę 24 cm) Składniki: 1 kg twarogu sernikowego mielonego, 6 jaj, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 50 g rodzynek, 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej, 220 g cukru, masło do wysmarowania formy, 1 opakowanie Przyprawy do sernika i mas serowych Kamis. Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z cukrem i przyprawą, dodaj ser i dokładnie wymieszaj. 2. Z białek ubij pianę. 3. W dużym garnku ułóż warstwami: 1/3 masy serowej, 1/3 piany, 1/3 mąki ziemniaczanej, 1/3 bakalii, aż do wyczerpania składników. 4. Ręką, nabierając od spodu, dokładnie wymieszaj. 5. Przełóż do wysmarowanej masłem formy. 6. Piecz z termoobiegiem w temp. 160°C ok. 50 min. Po wystygnięciu wstaw na noc do lodówki.
Kamis
Marka | Kamis |
Podmarka Domowe wypieki
To ciekawe, jak odmiennie może smakować sernik w zależności od rodzaju użytego sera. Polacy i Niemcy używają twarogu, Grecy mizithry, a Włosi ricotty. Sernik nowojorski już od XIX wieku zawdzięcza swoją delikatność kremowemu serkowi. Najbardziej klasyczny w Europie jest sernik wiedeński: z bakaliami i skórką pomarańczową. Starszą kuzynką serników na zimno jest smakowita pascha.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
Nazwa funkcjonalnaMieszanka przyprawowa
WariantPrzyprawa do sernika i mas serowych
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl