Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kiełbasa podwawelska Olewnik to bagactwo smaku, które przypadnie do gustu wszystkim osobom gustującym w potrawach mięsnych. Doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco. To szczelnie zapakowane mięso, dzięki czemu zachowuje najlepszą świeżość.
Kiełbasa podwawelska Olewnik stworzona zostła z najlepszej jakości mięsa wieprzowego. Wędzona w naturalnej osłonce, o średnim stopniu zmielenia. Pyszny smak, który doda charakteru każdej potrawie, szczególnie tym klasycznym, polskim daniom, jak bigos czy zupa grochowa.
Kiełbasa Olewnik - dlaczego jest taka smaczna?
Mięso wieprzowe z szynki 80%, woda, skrobia ziemniaczana, koncentrat białka SOJOWEGO, sól, przyprawy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, rybonukleotydy disodowe); cukier, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), regulatory kwasowości (octan potasu, mleczan potasu); stabilizatory (skrobia modyfikowana, difosforany, trifosforany, polifosforany); glukoza, substancja zagęszczająca (karagen), białko wieprzowe (kolagenowe),
barwnik (koszenila), substancja konserwująca (azotyn sodu). Osłonka jadalna - jelito wieprzowe.
Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +8°C.