Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
puszyste
z belgijską czekoladą
idealne dodatki
opakowanie zawiera: ciasto, budyń, 12 foremek
Ciasto: mąka pszenna, cukier, glukoza, mąka ryżowa, mleko odtłuszczone w proszku, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia); substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromaty
Budyń 16%: cukier, skrobia modyfikowana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7,5%; mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, czekolada 4% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu); całkowicie utwardzony olej kokosowy, substancja zagęszczająca: alginian sodu; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; białka mleka, aromaty, sól
Produkt może zawierać jaja i soję.
Opakowanie zawiera:
265 g mieszanki do ciasta
50 g mieszanki do budyniu o smaku czekoladowym
12 papierowych foremek
Wymiar liczbowy 315
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 386
g
12
ok. 580 g produktu po przyrządzeniu (12 sztuk=porcji)
polski
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Babeczki nadziane budyniem o smaku czekoladowym ciasto w proszku Przygotuj: Do budyniu: 100 ml mleka Do ciasta: 2 jaja, 100 ml mleka, 75 ml oleju (1/3 szklanki) Sposób przygotowania: Budyń: 1. Wlej mleko do szklanki (schłodzone lub o temp. pokojowej). 2. Wsyp zawartość torebki z budyniem, energicznie mieszaj łyżeczką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min). 3. Odstaw na ok. 5 min do zgęstnienia. Czas przygotowania ciasta jest czasem gęstnienia budyniu. Budyń najlepiej smakuje po upieczeniu. Ciasto: 1. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek. 2. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min). 3. Połowę ciasta rozłóż równo do 12 foremek (ok. 0,5 łyżki ciasta). 4. Przygotowany budyń wyłóż na środek każdej babeczki (ok. 1 łyżeczki). 5. Przykryj budyń pozostałym ciastem. 6. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 18-23 min (do zyskania złocistego koloru). Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Delecta - Prosto z serca Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca. Wypróbuj inne babeczki nadziane Babeczki nadziane płatkami czekolady Dekoruje, koloruje, smakuje Decorada Karmel Decorada Maczek smak owocowy tutti frutti Decorada Kuleczki zbożowe w czekoladzie ...naturalnie
Zasmakuj!
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl
www.delecta.pl